Tájházak Napja

"Amikor a népi műveltség Európa-szerte pusztul, ennek az örök magyar népi arcnak néhány vonását tárjuk az egész magyarság és a békés Európa felé, amelyben majd a népi műveltség szabadon virágozhat."
ATájházak napján - április 23-án 9 órától várjuk a látogatókat a Felpéci Tájházba, ahol ezen a napon a kiállítás térítés nélkül lesz látogatható. Az állandó kiállítást Géber József néprajzkutató mutatja be10-10 fős csoportoknak.A tárlatvezetés ideje alatt a kenyérdagasztás és sütés folyamatát is bemutatjuk. Gyerekek és vállalkozó felnőttek gyúrhatnak pogácsát, készíthetnek mézes aprósüteményt nefelejcses, tulipános mintával szaggatottat - kemencében sütve. Kézműves bemutatók és foglalkozások is lesznek. Az apukák megnézhetik az öreg "Gattert" működés közben! (Tájháztól 10 perc séta)
A túrázást kedvelők kisétálhatnak a természetvédelmi területünkre, az ősborókásba - kísérővel, vagy a domboldal még meglévő néhány pincéjénél borkóstoláson vehetnek részt. A "fáradékonyabbak" a Tájháznál is megtehetik ezt a kemence és a kisült pogácsa mellett, a pergola alatt.
"SZÍVESEN LÁTJUK ÉS ELVÁRJUK KENDTEKET,
OTTHON NE MARADJON MÉG AZ SE, AKI BETEG!"

Esemény kezdő dátuma

szombat, 2016, április 23 - 09:00 - 17:00
rolex replika omega replika