Épületegyüttes

A tájház épületegyüttese

A telken a múzeumot jelentő lakóház, valamint a közösségi, hagyományőrző rendezvényeknek is helyet adó újépületrész mellett az udvaron kemence épült.A tájház így kialakult terei lehetőséget biztosítanak családi, baráti, munkahelyi közösségek rendezvényeinek lebonyolítására. Nyári napközis táborok helyszínének is alkalmas, vagy táborok egy-egy napjának lebonyolítása is megoldható itt. A nyugodt falusi környezetben az elmélkedésre, kikapcsolódásra vágyóknak is ideális helyet nyújt a Felpéci Tájház.

Egyéb lehetőségek a környéken

Egy Természetvédelmi területünk, az ősborókás a maga érintetlenségével télen-nyáron lenyűgöző, mely tájházunktól 800 méterre található.

Hívja meg munkatársait – családtagjaikkal együtt – egy vidám hangulatú napra a tájházunkhoz! Nálunk minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes programot, csak előre egyeztetni kell az elképzeléseket, hogy az adott időpontban minden és mindenki a helyén legyen.

Nekünk kedves e hely, de a programjainkon részt vevők visszajelzései is ebben erősítenek bennünket. Hagyományos falusi vendégszeretettel várjuk a hozzánk látogatókat.

A Felpéci Tájház hely- és programkínálata

A kínálatból igény szerinti félnapos, vagy egész napos programot állítunk össze kívánság szerint, diákcsoportoknak, felnőtteknek, családoknak.

Saját programunk az 1 hetes nyári gyerektábor, amit az egyéb igényekhez igazítva – általában – júliusban, vagy augusztusban szervezünk. Ekkor más program tartására nincs mód. (2015-ben augusztus 10-15-ig tartott.)

Reménykedünk abban is, hogy helyi csoportok is felfedezik a tájházunk adta lehetőségeket, és igénybe veszik annak lehetőségeit akár önálló szervezésben, akár előre egyeztetett programokra.

Ezenkívül a jelentkező igényeit legalább az aktuális időpont előtt - időben - érdemes jelezni, megbeszélni, majd lefoglalni. Legideálisabb a május 1-szeptember 30-ig terjedő időszakban van, hétfőtől péntekig megbeszélt napon. Ekkor 20-30 fő részére tudjuk kínálni és teljesíteni a közösen összeállított, megbeszélt programot. (Az érdeklődéstől függően ½ vagy 1 naposan)

Mivel lehet eltölteni az időt?

A tájház épülete maga is muzeális érték. A benne látható tárgyak, eszközök helyi gyűjtésből származnak. A kézműves bemutatókat, foglalkozásokat az új részben, vagy a pergola alatt hozzáértő személyek tartják.
Igény szerint be lehet kapcsolódni, kipróbálni a fogásokat, a technikát, kisebb tárgyak is elkészülnek ilyen alkalmakon, ami hazavihető.

A bográcsozást háziasszonyok segítik. Ki-ki annyit vesz részt benne, amennyit szeretne. A pergola alatt 30 fő, vagy az épületben 2x15 fő kényelmesen elfér.

A lovaskocsi fedett. Szemerkélő esőben sem kell lemondani az élményről, komolyabb esőben más elfoglaltságot keresünk, csupán az időpontot fontos egyeztetni, mint ahogy a túrázós, a gazdaságot bemutató programok esetében is. Borkóstolót ez esetben is tudnak a gazdák a tájháznál tartani, amennyiben erre igény mutatkozik. A programokat a Tájházban illetve a településen belül tájházi szakemberekkel, és kisegítőkkel valósítjuk meg.

Felpéctől északra a megyeszékhely, Győr, (22 km), számos látnivalóval, termálfürdővel. Délre Pápa található (25 km) – kékfestő múzeuma, református temploma érdemes látványosság, termálfürdője van.

Várjuk Önt is! - Hívunk Téged is!
Jelentkezni lehet a 20/355-48-68 számon, vagy az alapitvany99@gmail.com címen.