A felpéci tájház egy pincével és présházzal kiegészült központ, ahol a Felpécért Alapítvány a szőlőbirtok egy részén etnobotanikai kert kialakítását kezdte el. Ezen a területen hagyományos, betegségeknek jobban ellenálló szőlő és gyümölcsfajták ültetését végzik, és bemutatják a karós művelésű szőlő és málna termesztését is. A látogató gyerekek, családok vegyszermentes gyümölcsöket kóstolhatnak és megismerhetik ezek előnyeit a többi gyümölccsel szemben. A helyi óvodások magaságyásokba ültetett zöldségeken keresztül ismerkednek a veteményeskertek titkaival. A projekt keretében sor került egy mezítlábas tanösvény kiépítésére. Egy fedett szín kialakítása is a tervekben szerepel, ahol a gyereklátogatások esős időben is megvalósulhatnak.
A tájházi épületegyütteshez a Kubinyi Ágoston Program segítségével hozzákapcsoltuk a község szőlőhegyén található hagyományos présházépületet a hozzá tartozó szőlő és gyümölcsössel. A felújítás megvalósítása egy olyan együttműködés keretében jött létre, ahol nem csak az épület népi építészeti értékei maradtak meg, hanem egy tudásátadó építőtábor, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Tájházigazgatósága által szervezett Népi Építészeti Nyári Egyetem kapcsán, maga a népi építészeti tudás is – gyakorlati tudás formájában – tovább öröklődött. A présház sajátos tematikájú kiállítóterével, bemutatójával, a szabadtéri pedagógiai célú használat lehetőségével tovább bővíti a közösségi felhasználás lehetőségeit.